Usalda liikumise jõudu!
Usalda liikumise jõudu!

Kas ma tohiks olla Mozart?

Tantsija roll Vene Teatri lavastuses “Kas ma tohiks olla Mozart?”

Lavastaja Jevgeni Korniag (Valgevene)
Lavastuse kunstiline juht Marat Gatsalov
Kunstnik Anna Marcus (Venemaa)
Helilooja Aleksandr Žedeljov
Valguskunstnik Igor Kapustin
Repetiitor Olga Privis

OSADES:

Tatjana Kosmõnina, Ljubov Agapova, Dmitri Kordas, Alina Karmazina, Anna Markova, Daniil Zandberg, Aleksandr Žilenko, Ivan Aleksejev, Antonia Koluiartseva, Polina Davõdova, Jaan Ulst

“Kas ma tohiks olla Mozart?” lavastaja on Euroopas tuntud koreograaf, Minski „Korniagi-teatri” asutaja ja juht Jevgeni Korniag.

„Kas ma tohiks olla Mozart?” oli Vene Teatri juubelihooaja kõige oodatum sündmus. Selle projekti raames sai teoks koostöö Eesti, Venemaa, Ukraina ja Valgevene vahel. Muusikat aitas luua Eestis tuntud muusikakollektiiv «Triophonix», mille produtsent ja asutaja on helilooja ning Vene Teatri muusikaline juht Aleksandr Žedeljov.

Lavastaja on loonud etenduse muljetest, mis ta on saanud sellistest teostest nagu Ken Kesey “Lendas üle käopesa”, Anton Tšehhovi “Palat nr 6”, samuti XX sajandi kultuspoeedi Vladimir Võssotski poeesiast. Muusika ja näitlejate kehakeele kaudu jutustab see lavastus inimese õigusest omada isiklikke ihasid, ka sel juhul, kui need ihad ei sobitu ühiskonnamudelis tavaks olevate standardite ja reeglitega. Tegemist on audiovisuaalse lavastusega üldlevinud normide seisukohast inimloomuse ebastandartsetest ilmingutest, ande haprusest, inimese salamaailmast, hinge haavatavusest. Lavastuse põhiline visuaalne väljendusvahend on näitleja keha.

Esietendus Vene Teatri suures saalis 23. novembril 2012

Lisainfo Vene teatri kodulehel.

Fotod: Jelena Rudi(c)