Usalda liikumise jõudu!
Usalda liikumise jõudu!

Mood Performance Tants 2015

Tartu Kõrgema Kunstikooli moelavastus “Taurus”

Lavastaja Jaan Ulst

Helikujundus Ardo Ran Varres

Kunstnik Pauline Rummel

Valguskunstnik Taavi Toom

Lavastaja assistent Kerli Jõgi

Mood-Performance-Tants (MPT) on Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonna tudengite algatatud moekeskne projekt, mis 2015. aasta kevadel jõuab publiku ette juba 17. korda.

Moeetenduse eesmärgiks on luua noortele moeloojatele omanäoline platvorm loomingu esitamiseks ning tuua külastajateni ainulaadne kultuurisündmus Tartus. MPT pole pelgalt moeetendus, vaid köitev lavastus, mille asendamatuteks komponentideks on mood, tants, video- ja filmikunst ning muusika.

MPT seekordne teema on “Taurus”, mis tähendab ladina keeles härga. Uuel aastal on fookuses naistemoe kõrval ka meestemood. Tauruse teema sisaldab endas mitmeid ideid, kujundeid ja tõlgendamise võimalusi. Näiteks Taurus kui legend muistsest tugevast sõdalasest või hoopiski Taurus kui sodiaagimärk sõnn, mida juhib naiselikkuse sümboliks peetav planeet Veenus.

Moelavastus “Taurus” toimub 9. mail Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Mehelikust väest pakatavat loomingut esitleb 13 andekat disainerite meeskonda Eestist ja välismaalt. Lisaks uusimatele trendidele, saavad etenduse külastajad nautida vaatemängulist lavastust, mis sisaldab endas tantsu, muusikat ning erinevaid performance etteasteid.

9. mai 2015 Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis, korraldaja Tartu Kõrgem Kunstikool.

Lisainfo ürituse kodulehelt.

Lisainfo Facebooki lehelt.

Fotod: Gregor Jürna